Webdesign

Smaak is zeer persoonlijk, laten we eerlijk zijn, als we allemaal van hetzelfde zouden houden dan hadden we allemaal in hetzelfde huis gewoond. Bij het ontwerpen van een website oftewel webdesign, proberen wij samen met u allereerst het nut van de website en doelgroep in kaart te brengen. Hierna wordt de focus verlegd op de look en feel van de website. De website is een middel tot doel en niet het doel op zich.

webdesign almere

Sinds het ontstaan van internet heeft de ontwikkeling omtrent de techniek hoe websites te bouwen en te onderhouden niet stilgestaan. U zult wel eens termen gehoord hebben zoals HTML en of PHP, dit zijn computertalen die gebruikt worden om een website te creëren. Op dit moment communiceren u en ik in het Nederlands, als het goed is kunt u mijn tekst lezen en begrijpt u die. Een computer communiceert ook, alleen gebruikt deze computertalen zoals HTML en PHP. Deze en andere computertalen worden gebruikt om beeld, tekst of geluid (website) goed weer te geven. Voor de weergave van de website maken wij gebruik van een platform genaamd WordPress. Met meer dan 60 miljoen blog-sites, en een dekking van bijna 20% van de top 10 miljoen websites kunnen wij er zeker van zijn dat de ontwikkeling van dit platform niet zal stilstaan. Het voordeel is dat er al een heleboel is uitgevonden wat op dit platform aansluit. Dit heeft als voordeel dat wij het wiel niet meer opnieuw hoeven uit te vinden, de focus kan echt liggen op de toepassing van de website. Een bijkomend punt is dat dit in de kosten scheelt.

Zoals in de eerste tab reeds vermeld maken wij gebruik van WordPress, het meest geliefde platform bij bloggers, webdesigners en internetprofessionals. Gebaseerd op PHP en MYSQL werkt het op het principe van CMS (contentmanagementsysteem). Dit wil zoveel zeggen dat de inhoud (content) makkelijk te beheren (management) is, zonder dat u hiervoor speciale kennis of software voor nodig heeft. De inhoud bestaat voornamelijk uit teksten  en foto’s, uiteraard zijn video en geluid ook mogelijk. Uiteraard zijn in overleg ook andere CMS systemen zoals Joomla en Magento mogelijk.
Bij het ontwerp van een website (webdesign) zijn er 2 mogelijkheden: 1. we maken bouwen de website vanaf nul of 2. wij maken gebruik van templates (sjablonen) waarbij de 2e optie de meest goedkope is. Desalniettemin is deze goedkopere optie zeker niet de mindere. Het voornaamste verschil zit hem voornamelijk in de arbeidsuren. Het doorborduren op een bestaand sjabloon vergt in de regel minder tijd dan een website vanaf een nulpunt opbouwen. De keuze ligt bij u en uw portemonnee.

Voordelen op een rij

  • WordPress als basis platform
  • Templates (sjablonen) als basis voor uw webdesign
  • Achteraf zelfstandig teksten en foto’s kunnen aanpassen
  • Professionele ondersteuning
  • Responsive Webdesign

Wat onze relaties van ons vinden

In 2006 heeft Weballure uit Almere onze website gebouwd,tot op de dag zijn wij uiterst tevreden over de service en expertise!!, Zeer creatief als het gaat om webdesign en zoekmachine optimalisatie.
Autobedrijf Ottermaanse Almere
In 2007 ben ik getipt door mijn boekhouder om contact op te nemen met Weballure uit Almere. Tot op de dag van vandaag heb ik profijt bij de website die door Weballure uit Almere gebouwd is!
M. Van Amstel